Donderdag 26 augustus, Fanfare de Wieden, Easy&Free en Pony Pete

Het miezerde gisteravond een beetje, maar uiteindelijk hebben we toch besloten de afvaarten door te zetten. En met succes: ook de tweede dag Gieters Treffen was een geweldig succes. Ondanks het wat mindere weer was het nog behoorlijk druk op de bruggen, langs het pad en op de terrassen. De muzikanten hebben in ieder geval genoten: Twee Tinten Grijs met hun prachtige Gauwe Ouwe, But Some Day met mooie Country-folk en de jonge Coverband de Mardy’s.

Leuk ook dat de Stentor aanwezig. Dit leverde vanmorgen een mooi verslag op in de krant: Kijk hier op het te lezen

Vanavond gaan we naar de derde dag en hebben we weer geheel andere genres.

Om te beginnen zijn we zeer verheugd dat Fanfare de Wieden in de open boot door de grachten zullen varen. Ze beginnen om 19:30 helemaal bij de Harmonie in Noordende en gaan dan als spelenderwijs naar het “tippie van Zuudende”

Mooi om na lange tijd weer goede blaasmuziek in de grachten te krijgen.

 

Als tweede groep gaan we de bekende Gieterse Irish Folk Groep Easy&Free begroeten. Normaal gesproken elke vrijdagmorgen aan het oefenen bij de Fanfare en een graag geziene gast op veel folkfestivals.

Vanavond spelen ze vanaf de boot.

 

 

Als laatste hebben we een stevige band met Rockers.

2 muzikanten uit eigen dorp met 2 muzikale maten uit IJhorst en Rolde 🎸 …. zo omschrijven ze zichzelf …. ik citeer Peter : “ 4 karakters: the good, the bad, the ugly and the Monk .. 1 doel.. rocken, knallen en dampen tot je nekspieren verkrampen! Als Pony Pete de bühne betreedt ben je verzekerd van vuige oldskool rock wat je met heimwee doet terugdenken aan de rockers van weleer! “ ….. dat dus

PonY Pete zal vanaf de bok vanaf Zuidende de gracht op en neer varen.

We gaan uit van mooi weer