Gieters Winter Treffen 15 en 16 december 2023

Muziek, Poëzie, Cultuur, Tentoonstelling, Kinderactiviteiten en Winterfair tijdens tweede Gieters Winter Treffen.

Het Programma is rond en met trots presenteren we de line-up en activiteiten van het tweede Gieters Winter Treffen.

Ook dit jaar zal er weer een Winter Cultuur programma en Winterfair worden georganiseerd in het Gieters hart rondom de Vermaning en Museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

Mede dankzij de vrijwilligers van o.a. museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus en de Doopsgezinde kerk de Vermaning zullen we weer een mooi muziekprogramma en fraaie markt in een fraaie winterse ambiance organiseren.

Programma

Dinsdag 11 december tot 6 januari

Lichtjeswandelingen door het dorp langs de dorpsgracht. Verlichte tuinen en bruggen maken van Giethoorn een pitoresk en sfeervol geheel.


Vrijdag 15 december

20:00 uur, Concert door popkoor WanneBe uit Wanneperveen, Caroline Mussche & band en Femmy Woltman,

Locatie: doopsgezinde kerk de Vermaning, toegang gratis. Een muzikale reis van verschillende genres muziek aangevuld met “vertellegies” van de bekende Gieterse schrijfster Femmy Woltman. Lees hier meer.

Voor dit evenement is kaartreservering gewenst.


Vanaf 21:00 uur. Gieters Treffen ontmoetingsavond met coverband Peat!,

Locatie: de Grachthof, toegang gratis.

Samen praten we na over het concert onder de sfeervolle muziek van Peat!. Een coverband met zijn oorsprong in Nijeveen neemt ons mee langs een breed muziekspectrum. Van Krezip tot André Hazes, van Rondé tot Eric Clapton en van Neil Jong tot aan The Scene. Voor ieders wat wils om zittend te genieten, mee te zingen of de voetjes van de vloer op de dansvloer onder het genot van een drankje. Lees Hier meer over Peat!


Zaterdagmiddag 16 december

15:00 -20:00 Winter Treffen met muziek, poëzie, kinderactiviteiten, Winterfair,

Locatie: doopsgezinde kerk de Vermaning en museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus, toegang gratis.

Muziekoptredens van onder andere: Twee Tinten Grijs, JanKlaasEn, Geert Jan Brader, Dwarsover, Olde Moaters, de Flagellanten, Lisdoonvarna. Muziek onder de Hooiberg, in de Vermaning en in museum Giethoorn “t Olde Maat Uus.

Poëzie en sneldichten met Kees Blokland, Cees Duine,

Voorlezen voor kinderen in oud oma’s stijl in de prachtige Opkamer van museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus waar de tijd heeft stilgestaan en we ons 100 jaar terug kunnen wanen in een tijd zonder internet en TV.

Tentoonstelling “Winter in Giethoorn” en gratis toegankelijk museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

Wensboom. Schrijf uw diepste wensen op een kaart en hang ze in de wensboom.

Kinderactiviteiten. Knutselen, schminken, vogelhuisjes timmeren enz.

Winterfair met tientallen stands, kerst en winterartikelen, sieraden, rond de Vermaning en op buitenterrein museum Giethoorn ’t Olde Maat Uus.

Kerstman

Lees Hier meer


Zaterdagavond 16 december

20:00 uur Concert door Fanfare de Wieden en Popkoor Giethoorn.

Locatie: doopsgezinde kerk de Vermaning, toegang gratis.

Dit jaar viert Fanfare de Wieden haar 125 jaar jublieum met onder andere een prachtig jubileum concert op 25 november. De Fanfare kent natuurlijk ook haar oorsprong in Giethoorn en samen met het Gieters Popkoor zal een gevarieerd programma worden gebracht. Lees hier meer.

Voor dit evenement is kaartreservering gewenst.


Vanaf 21:00 uur. Gieters Treffen After Party met duo Snip en Snabbel,

Locatie: Grandcafé de Fanfare, toegang gratis.

Het bekende duo Snip en Snabbel, bestaande uit Edwin Hagedoorn en Jan Joustra spelen al vele jaren in verschillende samenstellingen en bands op alle podia in de wijde omgeving. Ook vorig jaar maakten ze hun opwachting tijdens het eerste Gieters Winter Treffen. Op veler verzoek komen ze op herhaling in Grandcafé de Fanfare om in winters ambiance met hun gitaren een apres-ski sfeer te creëren.


Mocht u nog geïnteresseerd zijn om als standhouder deel te nemen aan de markt, als muziekgroep bereid zijn om een optreden te verzorgen, of als horeca gelegenheid om omlijstende activiteiten te willen organiseren, neem dan alvast contact met ons op. contact@gieterstreffen.nl

Gieters Treffen wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dit is een initiatief van Gieters Treffen

Doe mee en ontmoet elkaar in Giethoorn