Lichtjes en Letters Wandeltocht

De initiatiefnemers achter ’t Gieters Treffen roepen alle bewoners van Giethoorn op om hun woningen/ Bruggen en tuinen tijdens deze donkere dagen te verlichten.

“Aanvankelijk waren we van plan om rond de kerstdagen in Giethoorn verschillende muzikale activiteiten te organiseren” aldus de initiatiefnemers “maar helaas kunnen en mogen we op dit moment geen activiteiten organiseren”.

Onder het motto “Wat kan wel” hebben we nagedacht over een initiatief waaraan iedereen van jong tot oud kan meedoen en waarbij we binnen de huidige spelregels van de verordeningen blijven.

We willen alle bewoners van Giethoorn vragen om hun tuin en woonhuis te verlichten met kerstverlichting. Op die manier gaan we van Giethoorn een magisch verlicht dorp maken waar we met zn allen kunnen genieten. Daarmee stralen we allemaal een teken van hoop uit dat we uit deze crisis komen en kracht dat het samenzijn ons verbindt.

Wij hebben een aantal wandelroutes ontwikkeld waarbij iedereen op eigen gelegenheid in staat wordt gesteld zelf ons mooie verlichte dorp te ervaren.

Dat is natuurlijk het mooiste in het donker. Leuk om met het eigen gezin te doen kort voor de kerstdagen. Om het voor iedereen extra spannend te maken zullen we op zaterdag 19 en zondag 20 december langs de wandelroutes Letters opgehangen. Wanneer je de routes loopt en de letters verzameld is het mogelijke een mooie slagzin te maken. Met deze slagzin zijn leuke prijzen te verdienen.

Er zijn 3 wandelroutes. Twee korte van 3-4 kilometer. Één in Noord en één Zuid beide geschikt voor kinderen. Er is ook een lange tocht voor de afstandslopers van ca 12 kilometer welke zowel Noord als Zuid bestrijkt.

Bewoners langs de routes roepen we op om sfeerverhogende vuurkorfen / muziek voor de langslopers toe te voegen. 

Een bijzondere prijs is er voor degene die het mooist verkleed/ verlicht is als hij de route loopt. Maak een foto van je zelf waarop je muts, je jas zijn verlicht, of je jezelf hebt verkleed.

Steenwijk Burgemeester Rob Bats roept op om deze donkere tijd samen te lijf gaan en voor een beetje licht in de duisternis te zorgen. Letterlijk!

„Korte dagen, vallend blad, het zoveelste coronanieuws… de viering van een ánder soort pakjesavond, Kerst in kleine kring en een jaarwisseling zonder oudejaarshuisjes of siervuurwerk. Soms lijkt het of er weinig leuks is om naar uit te kijken. Bezorg Steenwijkerland een gloedvol lichtjesfeest tijdens deze donkere dagen. Een écht lichtpuntje in moeilijke dagen.” ( Uit de Steenwijker Courant )