Over ons

Wat kan wel ?  Dat was de vraag die wij ons stelden. Door de Covid maatregelen zagen we met leedwezen dat alle activiteiten afgelast werden. Niet alleen de activiteiten die gericht waren op de toeristen in ons prachtige dorp Giethoorn, maar juist de feesten en activiteiten die moeten zorgen voor de verbinding tussen de bewoners. 

Een brainstorm over een “Corona-proof” evenement volgde. Als snel kwam we uit op “Hoe krijgen we weer muziek in het dorp”. Als fervente muziekliefhebbers en beoefenaars moesten we helaas vaststellen dat de muziek uit het dorp verdwenen was: Geen slag, Geen rock en roll, geen blues, geen folk, geen fanfare, geen gondelvaart. Oorzaak waarschijnlijk gelegen in vergrijzing, maar ook in de verschoven aandacht van de Gieterse Horeca. Back to the Basic was ons aanpak. Weer kleinschalige ongecompliceerde muziek in het dorp en op de boot op de gracht.

Gericht om de eigen bevolking weer samen te brengen en de onderlinge contacten aan te trekken

Het eerste Gieters Treffen was geboren. En een groot succes.

Eea heeft geleid tot fantastische zomerevenementen gedurende de Corona-jaren 2020 en 2021. Nu in 2022 de “normale” evenementen weer doorgang konden vinden zijn we op zoek gegaan naar een ons inziens missend deel van invulling in Giethoorn.

Nu richten we ons het organiseren van een Winter Evenement dat voor de eerste keer zal plaatsvinden van 15 – 18 december 2022